Sex, lies and videotapes

« Avionska karta od 73.000 evra | Main | Glad za mobilnim telefonima »

Da li je ovo kraj gojaznosti??
2007/10/23,00:15

Listajući po netu ovih dana pronađem fantastičnu vest. To je jedna od onih koja ne može da vas ne oduševi, ali onda kad razmislite, shvatite da ste do sada pročitali milion takvih stvari koje bi mogle da vam promene život, ali da je retko šta od toga ikada ugledalo svetlost dana...ili bar kod nas nije...ili nije ni izaslo iz laboratorije.

Evo šta sada tvrde naučnici: Došao je kraj gojaznosti! Nazalni sprej s hormonom PYY može da zavara naš mozak i uveri ga da smo siti i zadovoljni, a tako se umanjuje osećaj gladi i povećava osećaj zadovoljstva. Proučavanjem hormona PYY koji reguliše apetit, naučnici su došli do otkrića da, osim što utiče na centre za glad u mozgu, on deluje i na centre za uživanje i nagrađivanje.

Komentari

Comment Icon da li je...

Da li je ovo tek pripremna faza za izradu spreja ili se već koristi?

Posted by: domacica at 2007/10/23, 09:09
Comment Icon UH, ovo ne valja!

Moguće zloupotrebe i pogrešne upotrebe (abuse & misuse) - organizam NE MOŽE da funkcioniše bez hrane, kao što auto ne može da tera bez goriva (ili plina, štagod...) Ako neko non-stop koristi sprej i DANIMA ne jede ništa, organizam će kolabirati, da ne pričam o potrebi za vitaminima i mineralima... uostalom, zaoduh je MNOGO stručniji na tu temu, pa može da kaže koju o tome! Da ne pominjem "BOLESNE" manekenke, koje hoće da im i kosti smršaju, pa će sve više ličiti na kosture...

Dalje, ovo je HORMONALNA terapija, ne znaju se negativni efekti koji se mogu javiti nakon 10-15 godina (od) korišćenja, a svakako će ih biti!

Posted by: ivicasd at 2007/10/23, 12:08
Comment Icon

šta sve neće izmisliti...:))

Posted by: zaboravi at 2007/10/23, 12:22
Comment Icon ne valja, ne valja

Zna industrija da se zene pale na hormone i hormonske terapije, pa zato obilato koriste naucnike i njihova istrazivanja, servirajuci zenama, eto sada i ovakve nebuloze...ne morate se truditi oko svoje kilaze, spremili smo vam novi proizvod koji moze biti vas samo za 29,99$.
Mnogo efikasnije sredstvo(i zdravije) je jak udarac u glavu - tada nece biti potrebe za zavaravanjem i uveravanjem mozga, a vreme provedeno u nesvesti sigurno necete provesti razmisljajuci o hrani. Takodje, ovom metodom cete 100% izbeci moguce biohemijske komplikacije u svom telu, koje nastaju usled upotrebe hormona
Eto, bilo je dovoljno da ga nazovu PYY, da kazu da utice na ovo ili ono, uz obavezno izostavljanje nus efekata, i to sada kao treba da ima neku ''naucnu'' tezinu.
Devojcice/devojke/zene, ne nasedajte na ovu jeftinu propagandu novih proizvoda koji sluze za dalju degeneraciju populacije.

Posted by: zaoduh at 2007/10/23, 12:32
Comment Icon

@zaoduh

da,zaista se slažem da je mnogo efikasniji udarac u glavu od ovih nebuloza.

Posted by: zaboravi at 2007/10/23, 12:37
Comment Icon

@zaoduh

potpuno se slazem. ja npr. sam sebe puknem u glavu i resim da necu vise da jedem kaloricnu i masnu hranu i za nedelju dana na zdrav nacin izgubim 2-3 kg sto je i vise nego uspesno. Naravno i izbacivanje jela uvece se podrazumeva.

Dakle sve je u mozgu i tome koliko covek prvo u glavi se sredi i odluci da treba da se promeni. A fizicku aktivnost da ne spominjem...

Posted by: Hondos at 2007/10/23, 12:42
Comment Icon

@ivicasd:pi bre ja taman da se radujem....ma ipak cu...JUUUUUHUUU !!!!:D
Ostajem ja pri svojoj dijetici.....:**

Posted by: tuzna at 2007/10/23, 14:43
Comment Icon

@ tuzna
Dijetica je OK, ali samo kada se kombinuje sa fizičkom aktivnošću... za početak ŠEEEEETNJA, bar sat vremena (može i više, ako imaš slobodnog vremena), zabodi slušalice u uši i usput cupkaj u ritmu vesele muzike... Bicikl i trčanje su isto OK, više od pola sata je minimum... SVAKODNEVNO, pa čak i kada pada kiša (u inat kiši!)
Videćeš, rezultat neće izostati!

Posted by: ivicasd at 2007/10/26, 13:17
Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu