Sex, lies and videotapes

« www.facebook.com | Main | EU ispituje političke izjave Marije Šerifović »

Glumac Hit Ledžer nađen mrtav u stanu
2008/01/24,22:48

Odlazak zgodnog kauboja

Hit Ledžer, (28) australijski glumac koji se proslavio ulogom u filmu „Brokeback Mountain“, prekjuče je pronađen mrtav u svom stanu u Njujorku. Prema navodima američkih medija, uzrok smrti je najverovatnije predoziranje lekovima, s obzirom na to da je policija u Ledžerovom stanu pronašla veliku količinu pilula za spavanje i antidepresiva. Takođe, ne isključuje se ni mogućnost samoubistva, a pravi uzrok smrti će se znati tek kada budu saopšteni rezultati obdukcije.


Ledžerovo beživotno telo pronašla je u utorak, oko 15.30 časova, njegova kućna pomoćnica koja je došla da ga obavesti da mu je stigla maserka. Kućna pomoćnica je kucala na vrata njegove spavaće sobe, a kada nije bilo odgovora, sa maserkom je ušla unutra i zatekla stravičan prizor. Ledžer je ležao go na krevetu, a oko njega su bile rasute razne tablete. Njih dve su pokušale reanimaciju, a zatim su pozvale Hitnu pomoć. Lekari koji su ubrzo stigli u Ledžerov stan u Sohou mogli su samo da konstatuju smrt. Ubrzo su počela i nagađanja o uzrocima smrti, a Pol Brauni, portparol njujorške policije, izjavio je:

Hit Ledžer u filmu Planina Broukbek

 

 

 

 

 

 


- Za sada nismo pronašli dokaze da se radi o eventualnom zločinu. Nema naznaka da je Ledžer bio pod uticajem alkohola. Pored njegovog kreveta smo pronašli pilule za spavanje koje mu je prepisao lekar, a u kupatilu su nađene tablete za smirenje i antidepresivi, takođe sa lekarskim receptom.+
Internet sajt TMZ tvrdi, pozivajući se na policijske izvore, da još nije jasno da li se Ledžer slučajno predozirao lekovima ili je izvršio samoubistvo. TMZ je citirao jednog od Hitovih prijatelja koji je rekao da je popularni glumac godinama bio zavisan od heroina, ali i da je bio „čist“ godinu dana.


Kim Ledžer, Hitov otac, izjavio je da je smrt njegovog voljenog sina tragična i slučajna i da je „Hit bio divan, darežljiv i skroman čovek koji je voleo život“.
Hitklif Endru Ledžer se rodio 1979. u Pertu u Australiji. Još kao dete počeo je da glumi u lokalnom pozorištu, a sa 17 godina je dobio ulogu u australijskoj TV seriji „Sweet“. Pažnju američke javnosti privukao je nakon uloge u tinejdžerskoj komediji „10 Things I Hate About You“ iz 1999. godine. Imao je zapažene uloge u filmovima „Monster’s Ball“, „The Patriot“, „A Knights Tale“... ali svi će ga pamtiti po ulozi kauboja homoseksualca u ostvarenju „Brokeback Mountain“, za koju je 2005. bio nominovan za „Oskara“ za najbolju mušku ulogu. Uoči smrti, Hit Ledžer je završio snimanje filma „The Dark Knight“, petog nastavka serijala o Betmenu.

Buran privatni život
Nakon kraćih veza sa koleginicama Lisom Zejn i Heder Grejem, Ledžer je od 2002. do 2004. bio u vezi sa glumicom Naomi Vots, s kojom se upoznao na snimanju filma „Ned Kelly“. Posle raskida sa Votsovom, Hit se verio sa Mišel Vilijams, koja je sa njim glumila u filmu „Brokeback Mountain“. U oktobru 2005. njih dvoje su dobili kćerku Matildu Rouz, a na iznenađenje mnogih, raskinuli su u septembru prošle godine. Prethodnih nekoliko nedelja Hit se u javnosti pojavljivao sa manekenkom Džemom Vord...

Buš odložio govor
Zbog smrti Hita Ledžera američki predsednik Džordž Buš odložio je događaj posvećen prevenciji zloupotrebe lekova izdatih na recept, saopštila je danas Bela kuća.
„Smatrali smo da bi bilo bolje da ne održimo taj događaj danas, tragedije i smrti voljenog glumca. Nismo želeli da neko pomisli da smo na bilo koji način pokušavali da povežemo njegovu smrt s ovim događajem“, navela je predstavnica Bele kuće Dejna Perino.

Komentari

Comment Icon boxy

uzas...jos jedan mlad i uspesan covek ode sa ovog sveta... meni se jako dopao u Kazanovi i u Planini Brokbek. Neverovatna harizma!

Posted by: hondos at 2008/01/24, 23:42
Comment Icon

treba da zaista utvrde jeli se overdozirao nesvesno ili pak nesto drugo.
steta za svestku kinematografiju svakako dobar glumac.

Posted by: Bobby at 2008/01/25, 12:54
Comment Icon

staje nema nista zanimljivo

Posted by: sakisale at 2008/12/03, 00:26
Comment Icon

spavate

Posted by: sakisale at 2008/12/03, 00:29
Comment Icon Ivana!

Steta...bio je sjajan glumac!

Posted by: Ivana matic at 2009/02/14, 08:25
Comment Icon Стоматология в Москвe

Стоматология в Москвe
https://americandental.ru/
Нам доверяют многие.Комплексный подход. Гарантия качества. Быстрое лечение. Услуги: Правильный прикус, Отбеливание, Восстановление зубов.
americandental.ru

Posted by: Aellyslave at 2021/11/29, 16:56
Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu