Sex, lies and videotapes

« Glumac Hit Ledžer nađen mrtav u stanu | Main | ISTERIVANJE ĐAVOLA »

EU ispituje političke izjave Marije Šerifović
2008/01/24,23:09
LJIGAVA I GLADNA PARA!

EU ispituje političke izjave Marije Šerifović

Evropska unija će ispitati da li je pobednica "Evrovizije" Marija Šerifović tokom predsedničke kampanje u Srbiji davala političke izjave koje su suprotne ciljevima programa "Godine interkulturalnog dijaloga", u okviru kojeg je imenovana za jednog od ambasadora Evropske unije.  Predsednik Srbije Boris Tadić smatra da je to apsolutno neprihvatljivo i ističe da Marija zaslužuje tu titulu, jer je na najuspešniji način predstvljala Srbiju na značajnom evrospkom takmičenju na kome je i pobedila.


"Njeno političko mišljenje ni na koji način ne odražava politički stav EU u kontekstu srpskih predsedničkih izbora", izjavio je portparol Evropske komisije na konferenciji za novinare u Briselu.

"Evropska komisija će ispitati da li je gospođica Šerifović davala izjave koje su suprotne ciljevima 'Godine interkulturalnog dijaloga' u kom slučaju bi preispitali njene dalje aktivnosti kao ambasadora EU", izjavio je portparol EK na pitanje novinara o podršci pobednice "Evrovizije" predsedničkom kandidatu Srpske radikalne stranke Tomislavu Nikoliću.

On je podsetio da je Marija Šerifović u decembru prošle godine izabrana za jednog od 15 ambasadora EU za program "Godina interkulturalnog dijaloga".

Tadić: Marija zaslužuje da bude ambasador EU

Predsednik Republike Boris Tadić zatražio je danas od ministra spoljnih poslova Vuka Jeremića i Ministarstva spoljnih poslova Srbije da reaguju zbog najava iz Evropske komisije da će preispitati da li naša poznata umetnica Marija Šerifović zaslužuje titulu ambasadora EU zbog svoje političke opredeljenosti.

Predsednik Srbije smatra da je to apsolutno neprihvatljivo i ističe da Marija Šerifović zaslužuje tu titulu, jer je na najuspešniji način predstvljala Srbiju na značajnom evrospkom takmičenju na kome je i pobedila.
"Pošto Marija ima drugačije političko mišljenje ni na koji način ne umanjuje njen veliki uspeh ni mogućnost da predstavlja svoju zemlju", saopšteno je iz Kabineta predsednika Srbije.

Vučić: Šerifovićeva ima pravo na politički stav 

Generalni sekretar Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Vučić izjavio je danas Tanjugu da pobednica "Evrovizije" Marija Šerifović tokom predsedničke kampanje nije davala bilo kakve političke izjave, navodeći da je "njeno pravo, kao građanina Srbije, da se bori za bolju budućnost svoje zemlje".

Sličnog je mišljenja i menadžer Šerifovićeve, Saša Mirković koji je Tanjugu rekao da "svaki građanin ima pravo na politički stav i opredeljenje, pa tako i Marija Šerifović". Ona je, prema Mirkovićević rečima, dala podršku Tomislavu Nikoliću, "jer smatra da je najbolji kandidat za predsednika Srbije, ali ne vidi povezanost te činjenice i njene pobede na Evrosongu kao i imenovanju za ambasadora EU".

Komentari

Comment Icon

Boze moj, jos jednom dokazujemo da je ljudska glupost veca od svemira!!!

Posted by: dmc at 2008/01/25, 00:56
Comment Icon

meni samo nije jasno, idemo li mi u evropu ili ona dolazi kod nas na doškolovavanje?
Prijatno!

Posted by: domacica at 2008/01/25, 11:22
Comment Icon

Što sad muče Mariju??? Ne može ni malo da uživa što je proglašena za najbolju pevačicu u Evropi...

Posted by: bobo at 2008/01/25, 11:48
Comment Icon

ne muči niko nju. sama se zaglibila u blato i pobedničku pesmu eurosonga peva na predizbornim skupovima SRS...pa stvarno.
Mislim da...ma bolje da ćutim.

Posted by: Hondos at 2008/01/25, 12:52
Comment Icon

A ne bi bila zaglibljena u blato da peva na predizbornim skupovima bilo koje stranke...?

Posted by: Sherif at 2008/01/25, 15:53
Comment Icon

pa ako joj je vec pripala cast da propagira "kulturu" i sta god vec nosi ta titula pobednika eurosonga i "ambasadora" ne prilici da se guzi po politickim skupovima...
kakav je to sljam generalno...

Posted by: HONDOS at 2008/01/27, 03:26
Dodaj komentar

Zapamti me

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu